Alla inlägg under september 2008

Av Pernilla Salo - 9 september 2008 19:21

Jag har sagt det förut, men det fattas något. Någon viss känsla, några enstaka situationer. Det är något jag har svårt att sätta ord på. Det är egentligen inget stort problem, det är bara något som stör mig. Som en mygga på kvällen när man ska sova. Eller som solen i ögonen när man verkligen försöker se det vackra framför sig. Jag saknar något som egentligen aldrig funnits. Jag vet hur det ser ut i huvudet på mig, men att få komplicerade ord på papper är inte alltid lätt. Och att få styr på de här bilderna är ungefär lika svårt.


Jag tänker mycket åt andra, eftersom jag anser att det är mycket lättare än och gräva ner mig i mina egna problem. Så till min lilla fundering: Hur ska man veta om det man ser hos en person överhuvudtaget stämmer? Hur ska man veta vem som ljuger, vem som jävlas och vem som egentligen bara är sig själv? Det går inte att gissa sig fram, så jag har tänkt efter lite. Det är ungefär samma sak som och hälla upp två lika stora högar av salt och socker. De ser likadana ut, alltså har båda högarna/personerna samma förutsättningar i våra ögon. Men när vi väl smakat märkte vi vad som var vad. Vi märkte vad som var gott och vad som var något man egentligen borde kastat för längesen.

Nu återstår bara ett litet problem, när har man kommit till punkten då man får smaka? För innan kan man inte göra annat än chansa och det gör för ont för att låta sig själv chansa fel allt för många gånger. Så ska vi ha ont, fortsätta hoppas eller smaka direkt?  Nej, ja vet inte.

ANNONS
Av Pernilla Salo - 8 september 2008 23:08

Lång dag? Du skojar inte. Dagen har passerat i snigelfart, medan regnet bara legat i luften och gjort allas hår till helvete. Eller jag kanske ska tala för mig själv. Men det är inte håret jag bryr mig om egentligen. Det är hela vädret. Men men, nog tjatat om det.

    Vi hade i alla fall orientering idag, ute, i skogen. Kul, mycket kul. Eller ska jag säga blött och kallt. Jaja, vi hittade i alla fall, även om kartor inte är min starka sida. Sen bar det av till jobbet, vilket var drygt idag. Riktigt drygt. Många lopp och springande i trappor. Är dock glad för att Sofia erbjöd sig och ta alla yttervarven, starkt jobbat.

    Morgondagen blir lugn, då vi inte har något speciellt och jobba med i skolan. Åker nog tidigare därifrån för och gratta morfar som fyller år. Massa kul, som jag börjat sagt. Har dock slutat med "men ändå" eller försöker i alla fall. Det går framåt som allt annat. Som livet! Skönt, oh mycket skönt.


Nej, nu ska jag sova riktigt gott, även om håret är blött och äckligt efter en snabbdusch. Godnatt på er!

ANNONS
Av Pernilla Salo - 7 september 2008 13:59

Nu har jag precis tagit mig en fika, vilket innebar varm choklad(då jag inte dricker kaffe eller te) och hembakta vaniljbullar som mamma bakade igår. Mums säger jag bara.

    Festen igår var allt annat än tråkigt. Det var mycket folk, aktiviteter som sång, dans, frågesport och ett och annat framträdande. Mycket dans faktiskt. Samba kurs och någon annan dans stod på programmet. Sen får man inte glömma maten heller, som var mycket god. Till och med en kräsen flicka som jag åt i mängder. Inte undra på att magen inte mådde hundra på hemvägen.

     Lite shopping i form av enkla tröjor blev idag. Mamma fick sig en skön stickad grå myströja. Finns det något bättre när vi har sådant ruskigt väder? Jag älskar och bara sitta inne och mysa med precis sådana tröjor. Så snart har jag nog en hel del sådana också. Hösten är den myyysigaste årstiden. Då har man en anledning till och mysa hela dagarna. Åh!

    Nej, hade tänkt köra lite bil senare sen. Så passa er! Hade också tänkt dra mig till Friskis och köra något jympa/ki balans pass. Kan nog va en bra sak en sådan här vanlig söndag.


Av Pernilla Salo - 6 september 2008 09:15

Morgonstund i min sköna säng. Vaknade för tidigt för att vara helg, men gick upp ändå. Svalde lite vatten, hämtade datorn och åter till sängen. Känner dock nu hur magen börjar kurra och verkligen ber mig stoppa ner någonting i gapet.

    Jag behöver köpa visine, ni vet den där genomskinliga vätskan man droppar ner i ögonen för att inte se dammigt. Ja, det vill jag ha igen. Så det får det bli. Sen har jag även funderat på och ta en riktig shoppingtur och handla det som helt enkelt faller mig in i smaken. Inte gå runt och titta så mycket på priser vilket jag oftast gör annars med mina pengar jag måste spendera väl. Nej, nu blir det fri shopping som jag precis döpte det till. Fri att titta, fri att köpa. Åh, nu blev jag på sådant humör också. 

  

Nej, nu ska jag göra min kropp en tjänst, nämligen äta frukost! Ska dock försöka och inte väcka alla andra som sover.

Av Pernilla Salo - 5 september 2008 22:53

Fredag. Magont. Sing-a-long. Och en påse nötter.


Annars har jag och Tove tillbringat eftermiddagen på friskis. Danspasset var roligare än väntat. Det handlade mer om attityd än korekta danssteg. Men absolut något vi kommer göra igen. Det kanske till och med förblir vårat fredagsnöje.

    I morgon är man inbjuden på en carribien-inspirerad fest med en massa vuxna och favoriterna. Funderar på kläder? Det överlämnar jag dock till morgondagen. Något blommigt möjligtvis.

    Köp av tv blir snart, mycket snart om jag känner mig själv rätt. Har en mycket vänlig kusin som ska göra sig av med sin, för en ny. Och vem är inte där och nappar direkt om inte jag. Så snart, mycket snart som sagt.


Nej, åter till vindruvorna.
Tjing.

Av Pernilla Salo - 3 september 2008 21:52

Bra dag! I alla fall för mig som gillar bullar och biff stroganoff. Och chips, som vi fick i skolan. Inte illa! Såklart var vi värst och tog mest. Men vad lever man annars för?


Tänka sig, jag försöker och kan på matten nu. Är otroligt glad för bytet av mattelärare. Sen att slå huvudet i väggen några gånger,det hör till, som våran mattelärare brukar säga. Att skrika och slå på kudden hon har med sig till lektionen är också en grej som kan underlätta. Sen om inget av det fungerar, tar hon fram julgranen för att visa oss att det inte är långt kvar till jul. Kursen avslutas nämligen då. Smart kvinna, är vad hon är!

    Ser fram emot danspasset på fredag också. Då är det Friskis jag pratar om. Jag och Tove tänkte rulla våra höfter, skaka lite rumpa och träna samtidigt. Kan faktiskt bli riktigt kul. Hoppas vi möts där?!


Tjing.


Av Pernilla Salo - 2 september 2008 21:25

Ledig dag. Blev en slapp och trevlig sådan. Sov, tittade film med S. Sov igen, tittade tv. Somnade igen, handlade med mamma och nu ska jag snart dyka ner i min säng för sista gången denna dag. Inte ens jag som sover lite kan låta bli att falla för dess bekvämhet.

    När man tittar på tv och man bara ville hoppa in i rutan och leva deras liv. Då måste en film/tv-serie va rätt bra va? Jag känner så ofta. Inte för att mitt liv är tråkigt på något sätt. Nej, bara för att där löser dem problem, lätt som en plätt. Där blir de sams jätte fort. Och där är alla karaktärer underbara. Ja, och hoppa in där och snylta åt sig någon att dra med sig tillbaka till verkligheten vore inte helt fel.

    Nej, nu ska jag se Holm hoppa, kan vara det få hopp han har kvar av sin karriär. Klart jag inte bangar. Sen blir det godnatt.


Not even girls want to be girls so long as our feminine archetype lacks force, strength, and power. Not wanting to be girls, they don't want to tender, submissive, peace-loving as good women are. Women's strong qualities become despised because of their weakness. The obvious remendy is to create a feminine character with all the strength of Superman plus all the allure of a good and beautiful woman.

William Moulton MarstonAv Pernilla Salo - 2 september 2008 00:04

Jag har en känsla jag inte riktigt kan lägga band på. Jag ska försöka beskriva den här och nu, men kommer återkomma till den när jag kommit på ett bra sätt och formulera den på.

    När jag ser någon lyckas med det minst sagt svåra. Det kan vara allt ifrån egna krav blandat med bara morgondagen. Att lyckas innebär alltid seger. Om inte för dig, kanske för mig. 

   När jag ser leenden från en ensam, oskyldig kropp. Är ett av de underbara tingen i livet. Att se någons personlighet växa och glänsa igenom ord från vänner eller leenden som helt klart fastnar. När man känner att man gjort något för någon i och med att bara vara sig själv. Att vara ärlig.

    När folk tar livet för vad det är och gör det bästa av det. När de små sakerna som endast du själv ser, inte spelar någon roll. När du kan vara du och inte behöva oroa dig för vad andra skulle tycka. För innerst inne vet du att du har något speciellt och något annorlunda. En mycket härlig känsla när man ser någon komma på det. Jag såg det idag. Och jag kunde inte annat än njuta. För jag har varit där jag med.


Fråga mig

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Hon kommer från främmande vidder, dit du reser men aldrig når fram  med Blogkeen
Följ Hon kommer från främmande vidder, dit du reser men aldrig når fram  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se