Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Det var det sista du sa, innan du la på!

Av Pernilla Salo - 14 februari 2009 01:19

Vad är egentligen lycka och hur använder vi den? Vad anses vara ren lycka? Familj, pengar eller status? Arbete, vänner eller sport?  Jag har som vanligt funderat på ordet ”lycka”. Vad känslan betyder för oss? Vad som gör oss lyckliga? Och vad som händer när vi blir lyckliga? Och hur länge vi förblir lyckliga?

 

Jag såg på ett intressant program för några månader sedan, där en expert inom området "lycka" redde ut alla mina funderingar. Inte visste jag att vägen till ett sundare liv, eller vägen till ett bättre jobb faktiskt var själva lyckan. Och inte alls känslan av att uppnå våra mål och drömmar. Så med det förklarat för oss, mår vi helt enkelt inte bättre av att försöka leva i nuet som många ofta tror, eftersom det inte ger oss något av den lyckan vi strävar efter. Kampen däremot, till att leva i nuet är den verkliga lyckan.

 

En annan viktig del i lyckan är ju hur länge vi egentligen kan vara så lyckliga vi alla drömmer om? Jag har svaret, eller rättare sagt experten har svaret, vilket lyder; tre månader. Ja, för det är faktiskt statistiskt bevisat. De har jämfört en nybliven miljonär med en pensionär. När de båda kommer hem, från arbetet respektive mataffären så mår den här nyblivne miljonären toppen medan pensionären mår som vanligt. Tre månader senare ligger de båda på samma nivå igen. De båda kommer hem, trötta och slitna och då spelar det faktiskt ingen roll om man har en miljon på banken. Lyckan jobbar man fram, oavsett vem man är. Lyckan är själva jobbet!

 

Hoppas jag inte krånglat till det för er, vänner.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Salo - 28 oktober 2010 21:20

http://pernillasalo.wordpress.com

Av Pernilla Salo - 24 oktober 2010 17:49

Unika läsare, vad gör ni här? Trots att jag tvivlar på er smak, så är jag ändå tacksam. För att ni återvänder och för att ni väntar. För jag antar att det är det ni gör? Om ni inte mot förmodan älskar att titta på min bloggbanner, vad vet jag...

Av Pernilla Salo - 20 oktober 2010 23:37

En klump i magen redan innan jag tagit steget hit. Inte blir det bättre av att göra ett par förvirrade. Eller i alla fall ta en bit av deras tid. En tid som hade räckt till att kyssa någon i sin närhet. Eller skickat ett sms till en kompis ...

Av Pernilla Salo - 12 september 2010 23:11

Har nu kommit en bit på vägen. Eller i alla fall till insikt. Åt skogen med ångesten om kvällarna. Åt skogen med tomma mejl och en trasig inkorg. Åt skogen med förhoppningar och drömmar. Jag var nog inte menad för det här ändå. Ett arbete...

Av Pernilla Salo - 7 september 2010 22:42

Oavbruten tankeverkstad. Rädd för att hamna sist. I både kön till dina dagar, men så även till ditt hjärta. Rädd för att inte hinna fram. Till varken perfektion, eller mållöshet. Depression, Eller beslutsamhet. I ständig o-utvecklin...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Hon kommer från främmande vidder, dit du reser men aldrig når fram  med Blogkeen
Följ Hon kommer från främmande vidder, dit du reser men aldrig når fram  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se