Direktlänk till inlägg 7 maj 2009

Älvorna talar om tomhet och bjuder till dans

Av Pernilla Salo - 7 maj 2009 11:06

Under svenska lektionen möttes jag av ett vg i det skriftliga nationella provet i svenska, vilket både kom som en överraskning men också som en bekräftelse. En bekräftelse på att min text inte var så bra som dem jag brukar skriva. En bekräftelse på att jag kanske inte var på humör då. Nu är jag dock på humör. Varför inte ge mig en ny uppgift?

   Mina kommentarer på provet var många och luddiga, vilket var lite förvirrande. Men tipset jag fick av läraren var; läs mer böcker! Läs ofta så kommer du lära dig, orden kommer falla på plats och du med din potential kommer gå långt. Men jag, jag som läser så sakta. Jag som har så mycket tid men vägrar ta tag i den. Ska jag läsa böcker? Ja, kanske. Det är ju som sagt en bra och skön sysselsättning. Förslag på böcker? Kanske?


Dripp, dropp, dripp, dropp. Det regnar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin

10 maj 2009 23:08

Om jag ska vara ärlig. Jag tror inte att läraren som rättade provet hade en bra dag. Någonting ÄR fel annars skulle inte du bara få VG när det handlar om svenska skriftliga. Du skriver som en gud och är värd allt för det!

 
Ingen bild

pernilla

11 maj 2009 15:23

Tack Malin! Det värmer. Du värmer :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Salo - 28 oktober 2010 21:20

http://pernillasalo.wordpress.com

Av Pernilla Salo - 24 oktober 2010 17:49

Unika läsare, vad gör ni här? Trots att jag tvivlar på er smak, så är jag ändå tacksam. För att ni återvänder och för att ni väntar. För jag antar att det är det ni gör? Om ni inte mot förmodan älskar att titta på min bloggbanner, vad vet jag...

Av Pernilla Salo - 20 oktober 2010 23:37

En klump i magen redan innan jag tagit steget hit. Inte blir det bättre av att göra ett par förvirrade. Eller i alla fall ta en bit av deras tid. En tid som hade räckt till att kyssa någon i sin närhet. Eller skickat ett sms till en kompis ...

Av Pernilla Salo - 12 september 2010 23:11

Har nu kommit en bit på vägen. Eller i alla fall till insikt. Åt skogen med ångesten om kvällarna. Åt skogen med tomma mejl och en trasig inkorg. Åt skogen med förhoppningar och drömmar. Jag var nog inte menad för det här ändå. Ett arbete...

Av Pernilla Salo - 7 september 2010 22:42

Oavbruten tankeverkstad. Rädd för att hamna sist. I både kön till dina dagar, men så även till ditt hjärta. Rädd för att inte hinna fram. Till varken perfektion, eller mållöshet. Depression, Eller beslutsamhet. I ständig o-utvecklin...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Följ bloggen

Följ Hon kommer från främmande vidder, dit du reser men aldrig når fram  med Blogkeen
Följ Hon kommer från främmande vidder, dit du reser men aldrig når fram  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se